Banka ovoga vremena i ovoga naroda

Lovćen banka Vam nudi beskamatni kredit u okviru programa „Energetski efikasan dom“. Ministarstvo ekonomije će platiti kamatu umjesto Vas - ali je budžet za subvencije ograničen i zato Vas pozivamo da se javite što prije kako bi uspjeli da postanete dio ovog važnog programa - i za Vas lično i Vaš budžet ali i prirodni sredinu. Naime, cilj projekta je smanjenje troškova grijanja i povećanje komfora u domaćinstvima, ostvarivanje značajnog smanjenja emisija CO2 u sektoru domaćinstva kao i razvoj tržišta sistema za grijanje na biomasu u Crnoj Gori.

Program podrazumijeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima. Za potrebe ovog Programa, Ministarstvo ekonomije je obezbijedilo 120.000 eura za subvencionisanje kamata i naknada za obradu kredita za:

- kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket);

- ugradnju termoizolacije na fasadi stambenog objekta i

- ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije.

Građani su u prilici da apliciraju za beskamatne kredite do maksimalnog iznosa do 8.000 €, sa periodom otplate do šest (6) godina, za sprovođenje prethodno navedenih mjera energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima, dok će Ministarstvo ekonomije subvencionisati troškove obrade kredita i kamate za cjelokupan period otplate kredita.

Sve informacije o kreditu možete dobiti putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., br.tel: 067/994-020, Miloš Laušević. 

Ministarstvo ekonomije sprovodi ovaj Program u saradnji sa partnerskim firmama: Mikromont, Home Systems, Plam Inženjering, Veneta Plamen i Roaming Montenegro.

Više informacija u vezi navedenog programa možete dobiti putem e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., br. tel. 020 482 185, Milica Šćepović. Informacije o dinamici sprovođenja Programa biće redovno objavljivane na sajtu: http://www.energetska-efikasnost.me .

 

Zainteresovani građani na sledećim linkovima mogu preuzeti:

Procedure za implementaciju programa „Energetski efikasan dom“

Kontakti partnerskih firmi u projektu;

Tehničke karakteristike i cijene usluga ugradnje termoizolacije na fasadi stambenog objekta;

Tehničke karakteristike i cijene energetski efikasne fasadne stolarije;

Spisak odobrenih sistema za grijanje na moderne oblike biomase (raspoređenih po snazi sistema);

Spisak istovjetnih sistema (raspoređenih po nazivima firmi); .

 

Karakteristike kredita

  • Do €8.000
  • Rok otplate do 72 mjeseca
  • Nominalna kamatna stopa od 0%  
  • Efektivna kamatna stopa od 0%
  • Naknada Banke do max. 0% od iznosa kredita

 

Sredstva obezbjeđenja

  • Administrativna zabrana na platu/penziju klijenta/žirant(a)ta
  • Mjenica i mjenično ovlašćenje potpisano od strane klijenta i žiranta

* Banka zadržava pravo prihvatanja alternativnog sredstva obezbjeđenja za koje ocijeni da je prihvatljivo i u skladu sa poslovnom politikom Banke

 

Potrebna dokumentacija

 

Reprezentativni primjer

Reprezentativni primjer
Iznos kredita €8.000,00
Rok otplate 72 mjeseca
Nominalna kamatna stopa 0%
Anuitet €111,11
Administrativna naknada €0
Efektivna kamatna stopa 0%
Ukupan dug €8.000,00

* Ukupan dug podrazumijeva iznos kredita, ukupnu kamatu, troškove obrade kredita, a ne obuhvata troškove mjenice u iznosu od €2 i troškove upita u Kreditni Biro Crne Gore u iznosu od €3,50.

** Podaci o ovom kreditu su promjenljivi u zavisnosti od boniteta klijenta. Za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , posjetite filijalu Lovćen banke ili zakažiite sastanak putem telefona +382 20 205 410. 

 

Kontakt

Lovćen banka – Uprava

Bulevar Džordža Vašingtona 56/I
81000 Podgorica

Telefon: +382 20 205 410
Fax: +382 20 205 411
E-mail: office@lovcenbanka.me